Επίσημο: Hyundai Kona N με 280 άλογα

Σχετικά άρθρα

Μετά από αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες και videos, αλλά μια σύντομη teasing καμπάνια η Hyundai αποκάλυψε σήμερα το Kona N, το οποίο έρχεται μετά τα i30 N και i20 N, ενώ γίνεται το πρώτο SUV της οικογένειας των N μοντέλων.

Το υψηλών επιδόσεων B-SUV θα τεθεί απέναντι στο Ford Puma ST, όντας τα μοναδικά της κατηγορίας, αλλά είναι σαφώς πιο δυνατό, καθώς μηχανικά το Kona N φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα με απόδοση 280 ίππων με 392 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται στον μπροστινό άξονα, μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, και ενός -αποκλειστικά- 8-τάχυτου DCT αυτόματου κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Η Hyundai τοποθετεί στο Kona N το Corner Carving Differential, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E LSD), ενώ διαθέτει λειτουργία Launch Control, σύστημα Variable Exhaust System και το N Grin Control System με πέντε προφίλ οδήγησης: Eco, Normal, Sport, N και Custom που προσαρμόζουν τις παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα, το ESC, τον ήχο της εξάτμισης και το σύστημα διεύθυνσης για την βελτιστοποίησή τους σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Αισθητικά, το Kona N διαθέτει δυναμική προσωπικότητα και φέρει στοιχεία από το Kona N-Line, αλλά είναι πιο επιθετικό. Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai έχει τοποθετήσει νέους προφυλακτήρες και έχει αντικαταστήσει τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, με νέα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος.

Επιπλέον, το γρήγορο SUV διαθέτει νέα μάσκα, πλαϊνές ποδιές, επιθετικό διαχύτη, αεροτομή, τριγωνικό τρίτο φως φρένων και δύο μεγάλες απολήξεις εξατμίσεων. Τέλος φορά ζάντες 19άρες ζάντες, που μέσα τους κρύβουν μεγάλα φρένα με κόκκινες δαγκάνες.

Προσφέρεται και στο N Sonic Blue χρώμα (αποκλειστικά διαθέσιμο σε αυτό) με το αυτοκίνητο να διαθέτει οθόνη αφής 10,25″, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″ και head-up dispay. Το βάρος του Hyundai Kona N ανέρχεται στα 1.510 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Η Hyundai ανανεώνει ξανά το i30

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου facelift του i30, η Hyundai παρουσίασε σήμερα μια ακόμη ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που συνεχίζει να διατίθεται...

Ανάκληση 132 Hyundai Tucson στην Ελλάδα

Η Hyundai ανακαλεί 132 Tucson παραγωγής από Μάιο 2021 ως και Μάιο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα. Στα επηρεαζόμενα...
Autoblog.gr