Η Lotus αποκάλυψε σήμερα πως το νέο της σπορ μοντέλο θα ονομάζεται Emira, δίνοντας παράλληλα και ορισμένες teasers φωτογραφίες του. Ο σχεδιασμός του αντλεί έμπνευση από την Evija, με την βρετανική εταιρία να τονίζει πως αυτό θα είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο μοντέλο της μιας και ετοιμάζεται να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora, με τα συγκεκριμένα μοντέλα να σταματούν να κατασκευάζονται κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Η Emira θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα, στην Sports Elemental και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης που δεν θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Μάλιστα το μοντέλο θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις προκειμένου να καλύψει το κενό των Elise, Exige και Evora.

Ανάμεσα στους κινητήρες θα συναντάμε έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά και με τον 3,5-λίτρων V6 κομπρεσοράτο κινητήρα της Toyota που θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αναμένεται να παρουσιαστεί στις 6 Ιουλίου, με την παραγωγή του να ξεκινά από το 2022, με την Lotus να ελπίζει πως θα ενισχύσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, εκεί όπου του παρόντος πουλά μόνο την Evora. Λόγω του νέου αυτοκινήτου, η Lotus θα επενδύσει 100 εκατ. λίρες στο εργοστάσιό της στο Hethel, ενώ θα προσλάβει περίπου 250 νέους υπαλλήλους.

Η Lotus ετοιμάζει τέσσερις πλατφόρμες, τις Hypercar, Sports Elemental, Premium Evolution και E-Sport και πάνω στην Premium Evolution θα κατασκευαστεί και το SUV της. Στην E-Sports θα κατασκευάζονται τα μελλοντικά μηδενικών εκπομπών μοντέλα της Lotus αλλά και της Alpine. Στην Hypercar πλατφόρμα βασίζεται η Evija.

Η βρετανική εταιρία θα επενδύσει περισσότερα από 2 δισ. λίρες (2,3 δισ. ευρώ) στην ανάπτυξη νέων μοντέλων, ενώ θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2028 και μετά. Στόχος της είναι πουλά μερικές δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ θα κατασκευάσει και ένα νέο εργοστάσιο στη πόλη Ουχάν της Κίνας.