Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Alpine, η Renault και η Lotus υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την εξέταση ορισμένων τομέων συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της από κοινού ανάπτυξης ενός σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα αντικαταστήσει το A110.

Η Alpine και η Lotus θα πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας για την από κοινού μηχανολογική εξέλιξη, για τον σχεδιασμό και για την ανάπτυξη ενός σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αξιοποιώντας τους πόρους, την τεχνογνωσία και τις εγκαταστάσεις των αντίστοιχων οντοτήτων τόσο στη Γαλλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν επίσης την ανάπτυξη μιας κοινής προσφοράς υπηρεσιών που συνδυάζει την τεχνογνωσία τους. Η συνεργασία για την αξιοποίηση της πλατφόρμας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Alpine καλύπτει τη Formula 1, τη Formula E και τους αγώνες αντοχής.

Ο Laurent Rossi, διευθύνων σύμβουλος της Alpine, δήλωσε:

Η υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας με τη Lotus δείχνει την ομαλή και έξυπνη προσέγγιση που εφαρμόζουμε ως μέρος της νέας στρατηγικής της Alpine. Και οι δύο μάρκες έχουν μια καταπληκτική κληρονομιά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσουμε αυτό το project μαζί, από λύσεις προσαρμοσμένες στη μηχανολογία μέχρι την ανάπτυξη ενός σπορ αυτοκινήτου επόμενης γενιάς.

Αυτή η συνεργασία, μαζί με τον μετασχηματισμό μας, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην οποία θα πάρουμε το όνομα της Alpine και θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Βάζουμε την Formula 1 στο επίκεντρο της επιχείρησής μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας και τους καλύτερους συνεργάτες της, όπως η Lotus, ώστε τα αυτοκίνητά μας να διαθέτουν κορυφαίες επιδόσεις και τεχνολογία.