Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, η Hyundai παρουσίασε το Kona N, το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης στα τέλη του καλοκαιριού ή αρχές του φθινοπώρου. Η Γερμανία είναι η πρώτη αγορά που έκανε γνωστή την τιμή της βασικής έκδοσης του “hot” B-SUV, η οποία θα ξεκινά τα 37.750 ευρώ. Ως μέτρο σύγκρισης, η τιμή του i30 N στην μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης από τα 33.435 ευρώ. Στην Ελλάδα το i30 N ξεκινά από τα 28.750 ευρώ στην έκδοση με τα 250 άλογα και από τα 33.450 ευρώ στην έκδοση με τα 275 άλογα.

Το Kona N φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα με απόδοση 280 ίππων με 392 Nm ροπής. Η κίνηση στέλνεται στον μπροστινό άξονα, μέσω ενός ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, και ενός -αποκλειστικά- 8-τάχυτου DCT αυτόματου κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Η Hyundai τοποθετεί στο Kona N το Corner Carving Differential, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E LSD), ενώ διαθέτει λειτουργία Launch Control, σύστημα Variable Exhaust System και το N Grin Control System με πέντε προφίλ οδήγησης: Eco, Normal, Sport, N και Custom που προσαρμόζουν τις παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα, το ESC, τον ήχο της εξάτμισης και το σύστημα διεύθυνσης για την βελτιστοποίησή τους σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.