Η VW ξεκίνησε την κατασκευή νέου εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen Κίνας ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου στην περιφέρεια Anhui της χώρας. Αυτό θα είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου στην Κίνα, μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στην Anting (SAIC VW) και στην Foshan (FAW-VW), με το εργοστάσιο στο Anhui να τροφοδοτείται με πράσινη ενέργεια από την πρώτη μέρα.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022, ενώ η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το εργοστάσιο θα συναρμολογεί αυτοκίνητα βασισμένα στην MEB πλατφόρμα του ομίλου, σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επιπλέον, το νέο εργοστάσιο είναι ένας άλλος ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας ώθησης της Volkswagen προς την ηλεκτρονική κινητικότητα, καθώς μέχρι το 2025, το VW Group θέλει να πουλά στην Κίνα έως και 1,5 εκατομμύρια νέα οχήματα ενέργειας (NEV) ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...