Μετά τις Huawei και Xiaomi, ακόμη μια κινέζικη εταιρία παραγωγής smartphone, η Oppo, θέλει να κατασκευάσει αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αναφορές από την Κίνα, ο Tony Chen, ο συνιδρυτής και ο CEO της Oppo, δήλωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του για τον κλάδο της αυτοκίνησης, λέγοντας:

Ακόμη και στη παραγωγή αυτοκινήτων θα επικεντρωθούμε σε τομείς στους οποίους η Oppo μπορεί να αποδώσει καλά. Εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να κατασκευάσουν καλά αυτοκίνητα και η Oppo έχει τη δύναμη, θα το δοκιμάσουμε στο μέλλον.

Ο Chen έχει κάνει ήδη συναντήσεις με στελέχη της CATL, κατασκευάστρια μπαταριών, ενώ φημολογείται πως στελεχώνει ήδη μια ομάδα μηχανικών που θα αναλάβουν την εξέλιξη αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, με την εταιρία να έχει ήδη καταθέσει σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Ανάμεσα στους μηχανικούς που έχει προσλάβει η Oppo είναι και ο Eric Guo που στο παρελθόν εργάστηκε για λογαριασμό της Xpeng.

Η Oppo είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones από την Κίνα, πουλώντας 112 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως το 2020, γεγονός που της δίνει μερίδιο αγοράς 8%. Επιπλέον, η Oppo είναι θυγατρική της εταιρείας BBK Electronics Corporation, η οποία έχει και τις OnePlus, Vivo και Realme, πουλώντας 262 εκατομμύρια smartphones το 2020. Με μερίδιο αγοράς 18% παγκοσμίως, η BBK είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones του κόσμου, πίσω από την Samsung και την Huawei.