Πριν περίπου ένα μήνα η Tesla επέκρινε έντονα τη γερμανική γραφειοκρατία, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του εργοστασίου της έξω από το Βερολίνο.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων στο Gigafactory Berlin θα ξεκινούσε από την 1η Ιουλίου του 2021, αλλά τελευταίες πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία θα πάρει παράταση έξι μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έδωσε στη γερμανική του ομάδα επιπλέον έξι μήνες για να ξεκινήσει την παραγωγή στο νέο εργοστάσιο, με την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία να τονίζει ότι η παραγωγή έχει προγραμματιστεί πλέον να ξεκινήσει στα τέλη του 2021, αντί του Ιουλίου.

Επιπλέον, και εκτός από το ότι η Tesla δεν έχει λάβει την τελική άδεια οικοδόμησης, το εργοστάσιο της Tesla φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με την κατασκευή του χώρου μπαταριών.

Πηγές αναφέρουν ότι η παραγωγή μπαταριών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, αλλά τομείς όπως ο χώρος με τις πρέσες και το βαφείο έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο.