Η Hyundai ανακοίνωσε πως ανακαλεί 390.000 Elantra, Kona, Santa Fe Sport και Veloster, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά στον χώρο του κινητήρα, με την εταιρία να ζητά από τους ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε εξωτερικούς χώρους και μακριά από άλλα αυτοκίνητα, μέχρι να γίνουν οι εργασίες επισκευής.

Από την ανάκληση επηρεάζονται 203.000 Santa Fe Sport παραγωγής από το 2013 έως το 2015, επειδή το υγρό φρένων ενδέχεται να διαρρεύσει στη μονάδα του ABS, προκαλώντας βραχυκύκλωμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 18 πυρκαγιές από το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά χωρίς να τραυματίζεται κάποιος.

Επίσης ανακαλούνται 187.000 Elantra παραγωγής 2019 – 2020, Kona και Veloster παραγωγής 2019 – 2021, που εξοπλίζονται με τον 2,0-λιτρο κινητήρα, που τα o-rings των πιστονιών ενδέχεται να μην έχουν υποστεί σωστή θερμική επεξεργασία και να είναι σκληρότερα από όσο πρέπει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα (γρατσουνιές στον κύλινδρο), διαρροή λαδιού και το ενδεχόμενο να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι σήμερα η Hyundai γνωρίζει 5 πυρκαγιές που προκλήθηκαν από το συγκεκριμένο ελάττωμα, με την εταιρία να επιθεωρεί τα προς ανάκληση αυτοκίνητα και όπου κρίνει θα αντικαθιστά τον κινητήρα. Επίσης θα εγκαταστήσει ένα λογισμικό ανίχνευσης θορύβου πιστονιού.