Η Automobili Estrema είναι ένας νέος κατασκευαστής με έδρα τη Μόντενα της Ιταλίας που παρουσίασε το Fulminea, ένα ηλεκτρικό hypercar που φέρει 4 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 2.040 ίππων και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ο ιθύνων νους της Automobili Estrema είναι ο Gianfranco Pizzuto που παλαιότερα ήταν μέτοχος της Fisker, αλλά και αντιπρόσωπος της στην Ιταλία. Το Fulminea ζυγίζει 1.507 κιλά και μπορεί να κάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Το hypercar συνδυάζει μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state) με υπερπυκνωτές που δεν συνδέονται μεταξύ τους, αλλά είναι τοποθετημένοι σε δύο διαφορετικές carbon θήκες, με τους υπερπυκνωτές να είναι τοποθετημένοι κοντά στον μπροστινό άξονα και η 100 kWh solid state μπαταρία κοντά στον πίσω.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή πυκνότητα 450 kW/kg (συγκριτικά η μπαταρία του Tesla Model 3 έχει ενεργειακή πυκνότητα 260 kW/kg), με το βάρος της μπαταρίας και των υπερπυκνωτών να μην ξεπερνά τα 300 κιλά. Η αυτονομία του Fulminea ανέρχεται στα 520 χλμ ανά φόρτιση, στον κύκλο μετρήσεων WLTP.