Την άνοιξη του 2021 μας συστήθηκε η Automobili Estrema, ένας νέος κατασκευαστής με έδρα τη Μόντενα της Ιταλίας, που παρουσίασε το Fulminea, ένα ηλεκτρικό hypercar που φέρει 4 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 2.040 ίππων και αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η εταιρία θέλει να παρουσιάσει το μοντέλο παραγωγής τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο να το στείλει στο Nurburgring για να προσπαθήσει να γίνει το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Πράσινη Κόλαση. Το ρεκόρ το κατέχει το Nio EP9 που έχει πετύχει χρόνο 6:45.90.

Ο ιθύνων νους της Automobili Estrema είναι ο Gianfranco Pizzuto που παλαιότερα ήταν μέτοχος της Fisker, αλλά και αντιπρόσωπος της στην Ιταλία. Το Fulminea ζυγίζει 1.507 κιλά και μπορεί να κάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Το hypercar συνδυάζει υβριδικές μπαταρίες ιόντων λιθίου και στερεάς κατάστασης (solid state) με υπερπυκνωτές που δεν συνδέονται μεταξύ τους, αλλά είναι τοποθετημένοι σε δύο διαφορετικές carbon θήκες, με τους υπερπυκνωτές να είναι τοποθετημένοι κοντά στον μπροστινό άξονα και η 100 kWh μπαταρία κοντά στον πίσω.

Η μπαταρία έχει ενεργειακή πυκνότητα 500 kW/kg, με το βάρος της μπαταρίας και των υπερπυκνωτών να μην ξεπερνά τα 300 κιλά. Η αυτονομία του Fulminea ανέρχεται στα 520 χλμ ανά φόρτιση στον κύκλο μετρήσεων WLTP. Η μπαταρία με χρήση ταχυφορτιστή θα φορτίζει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Η παραγωγή του Estrema Fulminea θα περιοριστεί σε μόλις 61 μονάδες, με αρχική τιμή τα 1.961.000 ευρώ