WRC: H Hyundai επέκτεινε τα συμβόλαια των Neuville και Tänak

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση των συμβολαίων με τους Thierry Neuville και Ott Tanak, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση της κορεάτικης ομάδας, η οποία έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα κατασκευαστών του WRC, να συνεχίσει την παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Ο Neuville -ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών- έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην πορεία της Hyundai Motorsport στο WRC τα τελευταία επτά χρόνια και βοήθησε την ομάδα να επιτύχει πολλά σημαντικά ορόσημα, έχοντας κατακτήσει συνολικά 13 νίκες από το ντεμπούτο του με την ομάδα.

Αντίστοιχα, ο Tanak εντάχθηκε στο δυναμικό της Hyundai Motorsport ως παγκόσμιος πρωταθλητής το 2020 σημειώνοντας μια νίκη στην Εσθονία και κατακτώντας τρία επιπλέον βάθρα που συντέλεσαν στην επιτυχία της ομάδας και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου κατασκευαστών το 2020.

Η ανανέωση των συμβολαίων των οδηγών ήδη από τον Μάιο επιτρέπει στην ομάδα να εκτελέσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του ολοκαίνουριου πλάνου της για την υβριδική εποχή του WRC. Το πρωτότυπο, που βασίζεται στο Hyundai i20 N, θα εισέλθει σε δοκιμαστική φάση στο εγγύς μέλλον.

Ο Βέλγος οδηγός, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Πρόθεσή μου ήταν να συνεχίσω την επιτυχημένη μου πορεία στο WRC με την Hyundai Motorsport και χαίρομαι που υπέγραψα ένα πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα που έγινε η δεύτερη οικογένειά μου. Εκτός από το γεγονός ότι νιώθω πολύ καλά μαζί τους, η αποφασιστικότητά τους και ο στόχος της νίκης με έπεισαν να συνεχίσω το φανταστικό ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από επτά χρόνια.

Η προσέγγιση και οι φιλοδοξίες της Hyundai Motorsport για τις νέες προκλήσεις που έρχονται το επόμενο έτος, με τον νέο υβριδικό κανονισμό του WRC, είναι επίσης πολλά υποσχόμενη. Μου αρέσει το ράλι και δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω. Το ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί και χάρη στη Hyundai, το ισχυρό κίνητρο, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά μου, συνεχίζω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ott Tanak, ο οποίος είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την Hyundai Motorsport. Από το 2020, έχουμε μοιραστεί πολλές ξεχωριστές στιγμές. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω δει τη δέσμευση της ομάδας και την αποφασιστικότητά της να πετύχει, και είμαι βέβαιος ότι ο θα συνεχίσει να πιέζει τα όρια.

Μπαίνουμε στη νέα εποχή του WRC, καθώς μεταβαίνουμε στους υβριδικούς κανονισμούς και αυτό σημαίνει ότι όλοι θα ξεκινήσουν από μια λευκή σελίδα. Η Hyundai Motorsport διαθέτει ένα τεράστιο πακέτο γνώσεων και εμπειριών στις υβριδικές και ηλεκτρικές τεχνολογίες που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όταν αρχίσουμε να αναπτύσσουμε το νέο αυτοκίνητο Rally1. Ανυπομονώ για τη νέα εποχή του WRC, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε τη φετινή χρονιά.

Τέλος, ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Adamo, πρόσθεσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον Thierry και τον Ott και μετά το 2021 με πολυετή συμβόλαια. Η συνεργασία με αυτούς τους δύο ταλαντούχους οδηγούς καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλοδοξία μας να πετύχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της Hyundai στη νέα υβριδική εποχή που ξεκινά το 2022.

Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές της μάρκας και της ομάδας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Thierry για την αφοσίωσή του στη Hyundai Motorsport από το 2014 καθώς και τον Ott για την εμπιστοσύνη του στη δουλειά μας – είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και τα επόμενα χρόνια.

Ξεκινάμε την κρίσιμη φάση δοκιμών του νέου μας 2022 Rally1 στο εγγύς μέλλον και μαζί με τους Thierry και Ott θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε ένα ομαλό σχέδιο δοκιμών. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε μαζί φέτος εστιάζοντας στους στόχους μας για το 2021, καθώς και να σκεφτόμαστε την πορεία μας από το 2022 και μετά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Η FIA συζητά με τον Ερντογάν την επιστροφή του GP της Τουρκίας και του WRC

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας το ενδεχόμενο επιστροφής τόσο της...

WRC: Τέλος τα υβριδικά από το 2025

Η FIA αποφάσισε να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες στη κορυφαία κατηγορία Rally1 του WRC, από το 2025, στη προσπάθεια της μειώσει το κόστος και...

WRC: Διεργασίες για αγώνα στις ΗΠΑ το 2026

Η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας του WRC στη Βόρεια Αμερική ήταν το Olympus Rally, με έδρα την Ουάσιγκτον μεταξύ 1986 και 1988. Ο...
Autoblog.gr