Την ανανεωμένη έκδοση του Tiguan Allspace παρουσίασε σήμερα η Volkswagen, με το μοντέλο όπως και η απλή έκδοση του Tiguan, να φέρει νέους προφυλακτήρες, νέα LED φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα, νέες απολήξεις εξατμίσεων και νέες ζάντες από 17″ έως 20″.

Έχει ικανότητα ρυμούλκησης 2,5 τόνων και προσφέρεται με 3 κινητήρες βενζίνης και 2 πετρελαιοκινητήρες, ενώ δεν θα είναι διαθέσιμο σε R έκδοση. Έτσι κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον 1.5 TSI απόδοσης 150 ίππων, τον 2.0 TSI απόδοσης 190 και 245 ίππων, αλλά και τον 2.0 TDI απόδοσης 150 και 200 ίππων.

Το Tiguan Allspace είναι κατά 22 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος από το Tigaun προσφέροντας περισσότερους χώρους στο εσωτερικό του, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει έως τα 1.920 λίτρα, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με τρίτη σειρά καθισμάτων, έτσι ώστε να μεταφέρει έως και 7 άτομα. Η επταθέσια διάταξη είναι διαθέσιμη μόνο στις προσθιοκίνητες εκδόσεις, με τις τετρακίνητες εκδόσεις να προσφέρονται αποκλειστικά με πενταθέσια διάταξη.

Στο εσωτερικό του συναντάμε νέο τιμόνι με χειριστήρια αφής και νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3 με οθόνη αφής 8″ ή 10,25″ χωρίς φυσικούς διακόπτες, που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 8″ ή 10,25″, νέα διακοσμητικά, νέες επενδύσεις, κρυφός φωτισμός με 15 διαφορετικά χρώματα, Harman/Kardon ηχοσύστημα 700 watt με 12 ηχεία, ασύρματος φορτιστής smartphone και νέες επενδύσεις. Επίσης νέο είναι το σύστημα κλιματισμού, με όλες τις λειτουργίες του να ελέγχονται μέσω επιφανειών αφής.

Η παραγωγή του Tiguan Allspace για την Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και για τις αγορές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Μεξικό. Για τη ρωσική αγορά θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στη Μόσχα, ενώ για την αγορά της Κίνας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στη Σαγκάη.

Η κυκλοφορία του ανανεωμένου Volkswagen Tiguan Allspace έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του έτους, με τις τιμές του να ανακοινώνονται λίγο πριν το λανσάρισμα.