Με το νέο Android 12, το smartphone σου γίνεται ψηφιακό κλειδί για το αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Κατά την διάρκεια του φετινού Google I/O, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιείται από την Google στην Καλιφόρνια, η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε την τελευταία έκδοση του λογισμικού των smartphones, το Android 12, το οποίο έχει αποκτήσει περισσότερο χρώμα, αρκετές αισθητικές αλλαγές, νέα σχεδιαστική γλώσσα, διευρυμένες δυνατότητες ρύθμισης ιδιωτικότητας κλπ.

Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την BMW και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού κλειδιού, που θα σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο σου και να το εκκινείς με τη χρήση της Android συσκευής σου, όπως ακριβώς κάνει ήδη η Apple.

Τα Digital Keys θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2021 -αρχικά- σε επιλεγμένα Pixel και Samsung Galaxy τηλέφωνα και, πιο συγκεκριμένα, όσα smartphones διαθέτουν την Ultra Wideband (UWB) τεχνολογία, ήτοι μία μορφή ραδιοκυμάτων με την οποία έχει αισθητήρες που μπορούν να προσδιορίζουν την κατεύθυνση του κύματος, σαν ένα μικρό ραντάρ.

Έτσι, θα μπορείς να ξεκλειδώνεις και να κλειδώνεις το αυτοκίνητό σου χωρίς να βγάζεις το τηλέφωνο από την τσέπη σου, ενώ όσα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν UWB, αλλά NFC τεχνολογία, οι οδηγοί θα μπορούν να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους ακουμπώντας το τηλέφωνο στο χερούλι της πόρτας, όπου θα βρίσκεται το σύστημα ανάγνωσης του NFC. Επιπλέον, θα μπορείς να μοιράζεσαι τα κλειδιά με φίλους και τα μέλη της οικογένειας σου, ορίζοντας δικές σου παραμέτρους και περιορισμούς.

Ο Erik Kay, αντιπρόεδρος μηχανικής της Google, δήλωσε σχετικά:

Η ανάπτυξη του ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου είναι μόνο ένα μέρος του σχεδίου της Google για να διασφαλίσει πως το smartphone θα παίξει κεντρικό ρόλο στις ζωές των καταναλωτών. Όταν αγοράζεις ένα τηλέφωνο σήμερα, δεν παίρνεις μόνο ένα τηλέφωνο, αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα συσκευών που συνεργάζονται μεταξύ τους – τηλεοράσεις, laptops, αυτοκίνητα, wearables. Στη Βόρεια Αμερική, ο μέσος χρήστης έχει περίπου 8 διασυνδεδεμένες συσκευές και μέχρι το 2022 αναμένεται να έχει 13.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...