H Porsche ετοιμάζει μια νέα δυνατότερη έκδοση της Cayenne Coupe, με το Walter Röhrl να την δοκιμάζει

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του επόμενου μήνα η Porsche αναμένεται να ανανεώσει την γκάμα της Cayenne, με την γερμανική εταιρία να έχει προγραμματίσει να προσθέσει μια νέα δυνατότερη έκδοση αποκλειστικά για το Coupe αμάξωμα. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομά της νέας έκδοσης, αλλά γνωρίζουμε ότι θα πωλείται παράλληλα με την Turbo έκδοση των 550 ίππων.

Η πιο δυνατή έκδοση της Cayenne Coupe θα αποδίδει επιπλέον 90 ίππους και συνολικά θα αγγίζει τους 640 ίππους. Έτσι, θα διαθέτει 40 άλογα λιγότερα από την Cayenne Turbo S E-Hybrid, αλλά μόνο 10 λιγότερα από τη Lamborghini Urus. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει κανιβαλισμός με το super SUV της Sant’Agata Bolognese, καθώς η Urus αναμένεται να δυναμώσει κατά το επερχόμενο facelift της.

Για την εξέλιξη της πιο δυνατής έκδοσης της Cayenne Coupe συμμετείχε και ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής rally και ο πρέσβης της Porsche, Walter Rohrl. Ο 74χρονος ολοκλήρωσε πολλούς γύρους στην πίστα του Hockenheim, στη χάραξη της F1.

Ο λόγος για τον οποίο η Porsche θα κάνει διαθέσιμη τη νέα έκδοση αυστηρά και μόνο στο Coupe αμάξωμα του μοντέλο έχει να κάνει με το ελαφρώς χαμηλότερο κέντρο βάρους της Cayenne Coupe. Είναι επίσης λίγο ελαφρύτερη, καθιστώντας τη “ως την τέλεια βάση για την πιο σπορ Cayenne μέχρι σήμερα”, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανολόγο του μοντέλου, Rico Loscher.

Τέλος, η έκδοση θα διαθέτει ενεργό αεροδυναμικό πακέτο, κατασκευασμένο από carbon, μαζί με μεγαλύτερους αεραγωγούς για την ψύξη του αναβαθμισμένου twin-turbo V8. Θα υπάρχουν αλλαγές και στο λογισμικό του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και στο σύστημα τετρακίνησης, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα επιπλέον 80 Nm ροπής, η οποία θα φτάνει τα 850 Nm.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...