Η KIA γιορτάζει την παραγωγή 4.000.000 αυτοκίνητων στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

H Kia ανακοίνωσε σήμερα ότι το εργοστάσιο παραγωγής της στην Σλοβακία σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας, καθώς από τις γραμμές παραγωγής του βγήκε το 4.000.000στό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ένα Sportage.

Το εργοστάσιο της κορεάτικης εταιρίας βρίσκεται κοντά στην πόλη Zilina της Σλοβακίας και ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή το 2006. Αυτό λειτούργησε ως εφαλτήριο για την επέκταση της Kia στην Ευρώπη, με το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε εκεί να ήταν το Ceed πρώτης γενιάς.

Το εν λόγω εργοστάσιο κατασκεύασε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε και να δούμε από κοντά την παραγωγή.

Η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου είναι μήκους 7,5 χλμ., ενώ έχει δυνατότητα παραγωγής οκτώ διαφορετικών μοντέλων. Επί του παρόντος από αυτή τη γραμμή βγαίνει όλη η γκάμα του Ceed, τα Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των Ceed Sportswagon και XCeed.

Από αυτό το εργοστάσιο έχουν βγει και οι τρεις γενιές του Sportage, και σήμερα διαθέτει ρομπότ υψηλής τεχνολογίας, ενώ απασχολεί 3.700 εργάτες. Τέλος, η Kia επένδυσε πρόσφατα €70 εκατ. στο εργοστάσιο της Σλοβακίας για την παραγωγή κινητήρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia Tasman: Το όνομα του πρώτου pickup της εταιρίας

Η Kia ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup της που ετοιμάζει, το οποίο θα είναι Tasman. Αυτό είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά και...

Η Kia ανανεώνει το K9

Την ανανεωμένη έκδοση του K9 παρουσίασε σήμερα η Kia, με το μεγάλο κορεατικό σεντάν να αποκτά νέα γρίλια και νέες ζάντες 19", με το...

Η Kia ανακαλεί 427.407 Telluride

427.407 Telluride παραγωγής μεταξύ 9 Ιανουαρίου 2019 και 19 Οκτωβρίου 2023 ανακαλεί η Kia στις ΗΠΑ επειδή η ακατάλληλη συναρμολόγηση του ενδιάμεσου άξονα και...