Η Tesla δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός κέντρου στην Κίνα για την αποθήκευση των δεδομένων των αυτοκινήτων της σε τοπικό επίπεδο, καθώς η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία υπόκειται σε αυξανόμενο έλεγχο σχετικά με το πώς χειρίζονται τις πληροφορίες που συλλέγονται από κάμερες και τους αισθητήρες οχημάτων.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους εντός των σπιτιών τους, λόγω ανησυχιών σχετικά με την εθνική ασφάλεια, ενώ πριν λίγες ημέρες τα αυτοκίνητα της Tesla απαγορεύτηκαν και σε ορισμένα κυβερνητικά κτήρια, για φόβους κατασκοπείας.

Γι’αυτό, η Tesla σε δημοσίευση στο Weibo ανέφερε ότι τα δεδομένα που παράγονται από όλα τα αυτοκίνητα που πουλά στην Κίνα θα αποθηκεύονται στη χώρα.

Η Κίνα η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη για την Tesla, καταρτίζει κανόνες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων που παράγονται από τα “συνδεδεμένα” οχήματα, καθώς η αυξανόμενη δημοτικότητά τους τροφοδοτεί ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την εθνική ασφάλεια.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla λέγεται ότι έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες για το Cybertruck, συνολικής αξίας 63 δισ. δολαρίων.