Η Tesla φτιάχνει στην Κίνα κέντρο για τοπική αποθήκευση των δεδομένων

Σχετικά άρθρα

Η Tesla δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός κέντρου στην Κίνα για την αποθήκευση των δεδομένων των αυτοκινήτων της σε τοπικό επίπεδο, καθώς η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία υπόκειται σε αυξανόμενο έλεγχο σχετικά με το πώς χειρίζονται τις πληροφορίες που συλλέγονται από κάμερες και τους αισθητήρες οχημάτων.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους εντός των σπιτιών τους, λόγω ανησυχιών σχετικά με την εθνική ασφάλεια, ενώ πριν λίγες ημέρες τα αυτοκίνητα της Tesla απαγορεύτηκαν και σε ορισμένα κυβερνητικά κτήρια, για φόβους κατασκοπείας.

Γι’αυτό, η Tesla σε δημοσίευση στο Weibo ανέφερε ότι τα δεδομένα που παράγονται από όλα τα αυτοκίνητα που πουλά στην Κίνα θα αποθηκεύονται στη χώρα.

Η Κίνα η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη για την Tesla, καταρτίζει κανόνες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων που παράγονται από τα “συνδεδεμένα” οχήματα, καθώς η αυξανόμενη δημοτικότητά τους τροφοδοτεί ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την εθνική ασφάλεια.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla λέγεται ότι έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες για το Cybertruck, συνολικής αξίας 63 δισ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...