To livery της Gulf στη McLaren παραμένει one-off, προς το παρόν

Σχετικά άρθρα

Πέντε ημέρες πριν την έναρξη του Grand Prix του Μονακό, η McLaren παρουσίασε ένα ειδικό livery για τα μονοθέσια της στο διάσημο αγώνα του πριγκιπάτου. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της βρετανικής ομάδας με την Gulf Oil, η οποία χρονολογείται από τις ημέρες του ιδρυτή της ομάδας, Bruce McLaren, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται σε αγώνες της F1 και των Can-Am στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη σχέση τους τον Ιούλιο του 2020, όταν η Gulf Oil εντάχθηκε ως στρατηγικός εταίρος της McLaren. Έτσι, τα μονοθέσια του Lando Norris και Daniel Ricciardo ήταν βαμμένα στο περίφημο μπλε και πορτοκαλί της εταιρίας πετρελαιοειδών.

Ο σχεδιασμός αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία μεταξύ των φιλάθλων του sport, είτε υποστηρίζουν την McLaren είτε όχι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ειδική σειρά ρουχισμό και προϊόντα από τη McLaren, τα οποία ξεπούλησαν τάχιστα. Επιπλέον, ήταν πολλοί που εξέφρασαν την επιθυμία να δουν τα χρώματα της Gulf ξανά στο μέλλον.

Όμως, ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, δήλωσε ότι το εν λόγω σχέδιο παραμένει προς το παρόν one-off, τονίζοντας:

Όσον αφορά το livery, η μόνη σκέψη που θέλω να πω είναι ότι σαφώς πρόκειται για ένα off-livery αυτή τη στιγμή. Σχεδιάστηκε για τον εμβληματικό αγώνα του Μονακό, γιορτάζοντας τις ιστορικές συνεργασίες που έχουμε με την Gulf από τη δεκαετία του ’60 με τον Bruce McLaren. Αυτή ήταν η ιδέα πίσω από αυτό το project μεταξύ της Gulf και εμάς.

Η McLaren F1 GTR έτρεξε με τα χρώματα της Gulf στις 24 ώρες του Le Mans του 1997, όταν τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Οι στολές και τα κράνη των Lando Norris και Daniel Ricciardo ήταν και αυτά στα χρώματα της Gulf, με τα κράνη μετά το τέλος του GP να βγήκαν σε δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...