Στις αρχές του χρόνου, ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος Litchfield παρουσίασε ένα πακέτο μηχανικής αναβάθμισης για το GR Yaris, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα εξάτμισης (με και χωρίς φίλτρο σωματιδίων), ένα νέο σύστημα εισαγωγής, επαναπρογραμματισμό της ECU και ένα αναβαθμισμένο intercooler.

Δεδομένου ότι ο κινητήρας του GR Yaris είναι ήδη ο πιο ισχυρός τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος στον κόσμο, οι αναβαθμίσεις ισχύος είναι περιορισμένες, δεδομένης της φύσης του κινητήρα στην εργοστασιακή του κατάσταση.

Έτσι, η Litchfield έχει ανακοινώσει ότι το Stage 1 πακέτο της προσθέτει 30-40 άλογα στον 1.600άρη κινητήρα, χωρίς να επηρεάζει την οδηγησιμότητα του αυτοκινήτου ή να διαταράσει την καμπύλη ροπής του.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση του αγγίζει ή/και ξεπερνάει τα 300 άλογα, καθώς -όπως γνωρίζεις- από το εργοστάσιο το ιαπωνικό hothatch αποδίδει 261 άλογα και 360 Nm ροπής. Στο παραπάνω video, θα δεις τον Alex Goy από το Carfection να οδηγεί το αυτοκίνητο, το οποίο είναι βαμμένο (όχι ντυμένο με κάποιο αυτοκόλλητο βινυλίου) σε ένα εξαιρετικό πράσινο χρώμα. Enjoy!