Hyundai και GM αναπτύσσουν “ιπτάμενα αυτοκίνητα”

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai και η General Motors έκαναν γνωστό πως προωθούν την ανάπτυξη “ιπτάμενων αυτοκινήτων“, με την νοτιοκορεατική εταιρία να εκφράζει την αισιοδοξία της πως θα μπορούσε να προσφέρει μια υπηρεσία ιπτάμενων ταξί στις ΗΠΑ το 2025.

Η GM από τη μεριά της δηλώνει πως θα είναι έτοιμη να προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία έως το 2030, επικαλούμενη τεχνικά και κανονιστικά εμπόδια.

Τα πλήρως ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης αποπροσγείωσης (eVTOL), απογειώνονται και προσγειώνονται όπως τα ελικόπτερα και εκτός από επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν και φορτία.

Η Hyundai θεωρεί τη συγκεκριμένη αγορά ως “μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης”, με τα eVTOL της εταιρίας να μπορούν να μεταφέρουν 5-6 άτομα. Αρχικά θα προσφέρουν υπηρεσίες μεταφορές από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ προς τα αστικά κέντρα των πόλεων.

Η Morgan Stanley εκτιμά πως η συγκεκριμένη αγορά θα μπορούσε να φτάσει το 1 τριδ. δολάρια έως το 2040 και τα 9 τρισ. δολάρια έως το 2050.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...