Στο περιθώριο της CES η General Motots έδωσε μια σειρά teasers των 30 ηλεκτρικών οχημάτων που ετοιμάζει μέχρι το 2025, ενώ μας δείχνει και ένα πρωτότυπο ιπτάμενο όχημα-ταξί. H Αμερικάνικη εταιρία θέλει έως το 2025 το 40% των αυτοκινήτων που θα πουλά στις ΗΠΑ να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που μας δείχνει η GM είναι ένα ηλεκτρικό crossover της Chevrolet που θα έχει οθόνη αφής 18″ στο κέντρο του ταμπλό, με την Buick να διαθέτει στη γκάμα της δύο crossover, ένα μεσαίου μεγέθους παρόμοιο με τα Cadillac Lyriq και το προαναφερθέν μοντέλο της Chevrolet, αλλά και ένα μικρότερο crossover, στο μέγεθος του Chevrolet Bolt EUV.

Και τα δύο θα διαθέτουν στη κεντρική κονσόλα μια τεράστια οθόνη 30″. Επίσης η Cadillac, εκτός από το Lyriq θα προσφέρει και ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV, παρόμοιου μεγέθους με το Escalade.

Η Cadillac θα βγάλει στην αγορά και το Celestiq, ένα κατασκευασμένο στο χέρι σεντάν μοντέλο που θα γίνει η ναυαρχίδα της εταιρίας. Αυτό θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη παραγωγή, αντιπροσωπεύοντας την “απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας με υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης”. Θα είναι τετραθέσιο και θα διαθέτει ζάντες 23″.

Στο εσωτερικό του θα συναντάμε πολλές οθόνες, επιφάνειες αφής, μια μεγάλη καμπυλωτή οθόνη στο μπροστά ταμπλό, ξύλινα και μεταλλικά διακοσμητικά, κρυφό ατμοσφαιρικό LED φωτισμό αλλά και πολλές ακόμη πολυτέλειες.

Επίσης θα έχει “έξυπνη” γυάλινη οροφή αποτελούμενη από 4 μέρη, με το καθένα να μπορεί να αλλάξει απόχρωση ανάλογα με τις επιθυμίες του επιβάτη.

Το ιπτάμενο μονοθέσιο ταξί είναι η ιδέα της GM για τις μελλοντικές αστικές μετακινήσεις, που θα μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 90 χλμ/ώρα. Η GM δημιουργεί και μια νέα εταιρία, την BrightDrop, η οποία θα βγάλει στην αγορά το ηλεκτρικό βαν EV600 που θα χρησιμοποιείται από εταιρίες ταχυμεταφορών και παραδόσεων αποστολών.

Το βαν θα χρησιμοποιεί τις Ultium μπαταρίες της GM και θα προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ ανά φόρτιση. Οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Τέλος η Cadillac μας δείχνει ένα αυτόνομο πολυτελές ηλεκτρικό βαν που δεν διαθέτει τιμόνι.