Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Audi RS3 Sedan χωρίς ίχνος καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από το επιθετικό bodykit, τις διπλές οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων, τις μεγάλες ζάντες και τα μεγάλα φρένα, με την απόσταση από το έδαφος να είναι μειωμένη.


s
Κίνηση παίρνει από τον 2,5-λίτρων TFSI πεντακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 400 ίππων μεταξύ 5.600 και 7.000 σ.α.λ με 500 Nm ροπής, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Η Audi έχει εξοπλίσει το νέο RS3 και με “drift mode”, με το σύστημα να στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο RS Torque Splitter που επιτρέπει τον ενεργό, πλήρως μεταβλητό διαμοιρασμό ροπής μεταξύ των πίσω τροχών. Σε αντίθεση με το διαφορικό του πίσω άξονα και το σύστημα τετρακίνησης με πολύδισκο συμπλέκτη, ο κατανεμητής ροπής χρησιμοποιεί από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη σε κάθε ημιαξόνιο.