Όσο δύσκολο είναι να πετύχεις το τζόκερ, άλλο τόσο είναι να βρεις μια BMW M3 (E30) Johnny Cecotto σε καλή κατάσταση και να πωλείται. Όπως καταλαβαίνεις η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί δυσεύρετο “διαμάντι”, καθώς κατασκευάστηκαν μόλις 480 αυτοκίνητα.

Το όνομα της το πήρε από τον οδηγό αγώνων από τη Βενεζουέλα, που είχε πολλές διακρίσεις με τη αγωνιστική Μ3 στα τέλη της δεκαετίας του ’80, χωρίς ωστόσο να είναι η πιο σπάνια έκδοση του μοντέλου, καθώς υπήρχε και η Roberto Ravaglia edition, ομόσταυλου του Cecotto στο DTM, που κυκλοφόρησε σε μόλις 25 μονάδες και αποκλειστικά για την αγορά της Αγγλίας.

Το αυτοκίνητο προσφέρονταν σε μόλις τρία εξωτερικά χρώματα, το Misano Red, το Macao Blue και το Nogaro Silver, με το συγκεκριμένο να είναι στο δεύτερο. Είναι το 341ο που βγήκε από στην παραγωγή, και για πρώτη φορά παραδόθηκε στη Γερμανία στις 28 Ιουνίου του 1989.

Έχει διανύσει 140.664 χλμ και πωλείται από την βρετανική Fast Classics, η οποία ζητά £84.995, ή €99.050 με τη σημερινή ισοτιμία. Μηχανικά, φορά τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 2,3-λίτρων κινητήρα απόδοσης 215 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 5-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.