Χθες ολοκληρώθηκε η δημοπρασία του Ford Escort Ghia του 1981, το οποίο ήταν δώρο αρραβώνων του πρίγκιπα Κάρολου προς την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η τελευταία παρέλαβε το αυτοκίνητο τον Μάιο του 1981, δύο μήνες πριν από το γάμο της και το κράτησε μέχρι τον Αύγουστο του 1982, χρησιμοποιώντας το τακτικά.

Παρότι έχουν περάσει 39 χρόνια από την στιγμή που εξήλθε από το βασιλικό γκαράζ της Μεγάλης Βρετανίας, το υψηλότερο bid ανήλθε στα £47.000, κάτι που μεταφράζεται σε €54.670. Μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το αυτοκίνητο παρέμεινε για πολλά χρόνια σε ιδιωτική συλλογή.

Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πιστοποιητικό γνησιότητας, με την πωλήτρια να είναι μεγάλη θαυμάστρια της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η σημερινή ιδιοκτήτρια κράτησε το αυτοκίνητο για πάνω από 20 χρόνια, φυλαγμένο καλά στη συλλογή της, ενώ το έχει διατηρήσει σε εξαιρετική κατάσταση, με τα πάντα να είναι εργοστασιακά.

Το οδόμετρο αναγράφει 133.575 χλμ., και φέρει την αρχική πινακίδα κυκλοφορίας, WEV 297W, ενώ στο καπό φέρει ένα πιστό αντίγραφο του γλυπτού ενός βατράχου που έδωσε στην Νταϊάνα η αδερφή της.