Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο έκανε την παρθενική του πτήση από πόλη σε πόλη

Σχετικά άρθρα

Η KleinVision έκανε την πρώτη πτήση από πόλη σε πόλη με το ιπτάμενο αυτοκίνητό της. Το AirCar όπως το ονομάζει, διαθέτει φτερά που διπλώνουν για να μπορεί να οδηγηθεί κανονικά στον δρόμο.

Η πτήση έγινε στις 28 Ιουνίου από την πόλη Νίτρα της Σλοβακίας με προορισμό την Μπρατισλάβα. Είχε διάρκεια 35 λεπτών και ήταν η 142η επιτυχημένη προσγείωση του AirCar.

Μπορεί να φιλοξενήσει 2 επιβάτες, εξοπλίζεται με αλεξίπτωτο και για να το οδηγήσει κάποιος θα πρέπει να έχει δίπλωμα πιλότου. Το πλάτος του διαμορφώνεται από 2,24 έως 8,32 μέτρα, ανάλογα της μορφής στην οποία βρίσκεται. Σε ότι αφορά το μήκος του, αυτό φτάνει τα 6 μέτρα. Το όχημα μετατρέπεται σε αεροπλάνο μέσα σε 3 λεπτά, διαθέτει αυτόματο πιλότο και όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που συναντά κανείς σε ένα αεροσκάφος.

Η εταιρία έχει ετοιμάσει 2 λειτουργικά πρωτότυπα AirCar. Το πρώτο παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα της BMW απόδοσης 160 ίππων και έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 40 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων. Έχει πετάξει σε ύψος 8.200 ποδιών (2,5 χλμ) και μπορεί να πιάσει ταχύτητα πτήσης έως 190 χλμ/ώρα. Το δεύτερο αποδίδει 300 άλογα, μπορεί να πιάσει τα 300 χλμ/ώρα και έχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr