Έχεις αναρωτηθεί γιατί όλα τα μοντέλα της Lotus ξεκινούν με το γράμμα “E”;

Σχετικά άρθρα

Elise, Exige, Esprit, Evora, Elan, Europa, Evija, Emira είναι κάποια από τα πολλά μοντέλα της Lotus, με κοινό χαρακτηριστικό τους ότι το όνομα τους ξεκινά με το γράμμα “Ε”. Σίγουρα δεν είναι μόνο, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που κυριαρχεί.

Σύμφωνα με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η παράδοση ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 αλλά έχει ρίζες που ξεκίνησαν με την ίδρυση της μάρκας το 1948. Ο Colin Chapman, ο ιδρυτής της βρετανικής μάρκας, ονόμασε Mark I το πρώτο μοντέλο της Lotus για τον δρόμο που σχεδίασε και παρήγαγε, επιλέγοντας να χρησιμοποιήστε λατινικούς αριθμούς για να αντιπροσωπεύει τον αριθμό.

Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε και με τα επόμενα μοντέλα μέχρι το Mark X, ήτοι στο δέκατο μοντέλο της. Ενώ το επόμενο αυτοκίνητο στη σειρά θα ονομαζόταν Lotus Mark XI, τα δημοσιογραφικά μέσα το 1956 φαινόταν ότι προτιμούσαν να το ονομάσουν Lotus XI. Έτσι, ο Chapman επέλεξε να αφαιρέσει το “Mark” από την ονοματοδοσία των μοντέλων του.

Ωστόσο, για να αποφευχθεί η σύγχυση του αραβικού αριθμού “11” που είναι οπτικά παρόμοιο με το Mark II, ο Chapman αποφάσισε να το διατυπώσει ολογράφως, και κάπως έτσι γεννήθηκε το Lotus Eleven. Αυτό σηματοδότησε επίσης τη γέννηση της παράδοσης που όλοι γνωρίζουμε σήμερα για όλα τα αυτοκίνητα δρόμου της Lotus, η οποία θα συνεχιστεί στις 6 Ιουλίου 2021 με τη γέννηση του Emira.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...