Στις 19 Απριλίου, ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Nissan στην πόλη Smyrna, στο Τενεσί των Η.Π.Α., παρατήρησε μια περίεργη εφαρμογή κατά την εγκατάσταση του πλαισίου της πλάτης του πίσω καθίσματος στην υποδοχή του, και αφού ειδοποίησε τον υπεύθυνο του, η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να ερευνήσει το ζήτημα με τον προμηθευτή.

Μέχρι τον Μάιο του 2021, η ιαπωνική εταιρεία εντόπισε τουλάχιστον τέσσερις κακές συγκολλήσεις μεταξύ της πλάτης του πίσω καθίσματος και του άνω καλωδίου πρόσδεσης, από μια εξέταση 6.950 εξαρτημάτων.

Ο προμηθευτής, η Toyo Seat of Tennessee, ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την ανάκληση, επειδή οι μηχανισμοί σύσφιξης στο καθίσματος ήταν ελαφρώς χαλαροί από την αρχή. Αυτή η κατάσταση επιτρέπει την κίνηση τους στο πλαίσιο του καθίσματος, με αποτέλεσμα τα καλώδια πρόσδεσης να είναι εκτός θέσης κατά τη συγκόλληση.

Ωστόσο, η Nissan ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 47.098 αυτοκίνητα του Rogue (λέγε με X-Trail), τα οποία παρήχθησαν μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου 2020 και 20 Απριλίου 2021. To νέο Rogue παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο στην αγορά της Αμερικής, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτή, όμως, είναι η τέταρτη ανάκληση του μοντέλου.