Η VW δείχνει τους πιθανούς διαδόχους του Beetle που απέρριψε

Σχετικά άρθρα

Το 2019 η Volkswagen κατάργησε το Beetle που τα χρόνια που βρισκόταν στην αγορά είχε σημειώσει περισσότερες από 21,5 εκατομμύρια πωλήσεις. Σήμερα η γερμανική εταιρία αποκάλυψε ορισμένα από τα πρωτότυπα που σχεδίασε ως πιθανούς διαδόχους τους “σκαθαριού” αλλά τελικά για διάφορους λόγους τους απέρριψε.

Το EA47-12 (1995) για παράδειγμα, ήταν η πρώτη μεγάλη προσπάθεια της VW για να δημιουργήσει τον διάδοχο του Beetle. Σχεδιασμένο από την Ghia, θυμίζει έντονα το Karmann Ghia και κίνηση παίρνει από έναν αερόψυκτο 1.200άρη τετρακύλινδρο boxer κινητήρα απόδοσης 30 ίππων, που χαρίζει τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Το EA48 (1995) δεν έχει τίποτα το κοινό με το Beetle. Φέρει έναν 700 κ.εκ κινητήρα που στέλνει τη κίνηση στον μπροστινό άξονα, ο οποίος διαθέτει ανάρτηση τύπου McPherson. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα.

Το 1960 η Volkswagen κατασκεύασε το πρωτότυπο EA97, ενώ το 1963 το EA128 που είχε χώρο για 6 επιβάτες και κίνηση έπαιρνε από τον boxer κινητήρα 2,0-λίτρων της Porsche 911.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...