Μετά τα Arteon Big Sur concept και το Taos Basecamp Concept, η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το Atlas Cross Sport GT Concept, το οποίο έχει στόχο να δείξει ότι το μεγάλο SUV της εταιρίας, που πωλείται στην Αμερική, μπορεί να έχει και σπορ προσανατολισμό.

Το Atlas Cross Sport GT Concept βασίζεται στο R-Line μοντέλο και διαθέτει νέες αναρτήσεις και ελατήρια της ST που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος, ενώ πατάει στις μοναδικές ζάντες Aerowheel της ABT Sport, 22 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 285/35. Μέσα τους “φωλιάζουν” 8πίστονες δαγκάνες της Tarox, στον εμπρός άξονα.

Συνεχίζοντας, το Atlas Cross Sport GT Concept είναι βαμμένο στο χέρι, στο μπλε Kingfisher Blue χρώμα, το οποίο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στα μοντέλα της VW που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Το χρώμα συνοδεύεται με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, που αντικαθιστούν τις αντίστοιχες χρωμιωμένες. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπλε επενδύσεις, Recaro καθίσματα, νέος λεβιές ταχυτήτων και ζώνες ασφαλείας, ενώ υπάρχει μια μοναδική κεντρική κονσόλα για τους πίσω επιβάτες, που έρχεται ως συνέχεια της μπροστά.

Μηχανικά, το Atlas Cross Sport GT Concept φέρει τον 2.0-λιτρο TSI κινητήρα (EA888) του Golf R, ο οποίος όμως φέρει νέο IS38 turbo και νέο intercooler. H απόδοση του αγγίζει τα 300 άλογα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.