Volkswagen: Κοντά στην εξαγορά της Europcar

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar, προκειμένου να την εξαγοράσει.

Η πρώτη προσφορά που υπέβαλε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο μήνα, απορρίφθηκε από την Europcar, αλλά η VW επέμεινε και αύξησε την προσφορά της και προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία στα περίπου 0,50 ευρώ ανά μετοχή ή περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Στην αποτυχημένη προσπάθεια του Ιουνίου η προσφορά ανερχόταν στα 0,44 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με πηγές, η επίτευξη της συμφωνίας ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και αύριο, μετά την συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιριών.

Το κόστος ενδέχεται να αυξηθεί ή να προστεθούν ρήτρες, σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν είναι ενθαρρυντικές για τη Volkswagen.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων δέχθηκε ισχυρά πλήγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εκμεταλλευόμενη αυτή την κατάσταση, η Volkwagen εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας προκειμένου να ενισχύσει την τάση των καταναλωτών να ενοικιάζουν οχήματα αντί να αγοράζουν.

Ωστόσο, η αρχική της προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή και η Europcar βρήκε εναλλακτική λύση προκειμένου να μειώσει τον όγκο των χρεών της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...