Η Audi συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο γερμανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο από το 2002, ενώ η μάρκα με τα τέσσερα δακτυλίδια είναι μέτοχος της Μπάγερν Μονάχου από το 2011. Από το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι τους προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Από τότε, ο στόλος του συλλόγου μετατρέπεται συνεχώς σε ηλεκτρικός, με τους πρώτους παίκτες της ομάδας να παραλαμβάνουν τα Audi e-tron τον περασμένο Οκτώβριο.

Σήμερα, η γερμανική εταιρία έκανε γνωστό ότι 15 παίκτες και μέλη της διοίκησης του συλλόγου παρέλαβαν τα νέα τους Audi e-tron GT και Audi RS e-tron GT.

Η επίσημη παράδοση έγινε στο κέντρο εμπειρίας της Audi στο Neuburg, όπου δέκα παίκτες της FC Bayern γνώρισαν την επιτάχυνση του σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ανάμεσά τους ήταν μέλη της εθνικής Γερμανίας, όπως οι Leroy Sane, Leon Goretzka και Serge Gnabry καθώς και ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga, Robert Lewandowski.

Η Audi έχει ήδη εγκαταστήσει τα σημεία φόρτισης για τον ηλεκτρικό στόλο στο προπονητικό κέντρο της Μπάγερν, ενώ δεκάδες αντίστοιχα σημεία – διαθέσιμα για χρήση και από τους φίλαθλους – έχουν τοποθετηθούν πέριξ του γηπέδου στο οποίο αγωνίζεται ο βαυαρικός σύλλογος.