Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από τα αρχικά σκίτσα του νέου Land Cruiser. Υπήρχαν αρκετές προτάσεις μέχρι η Toyota να καταλήξει στον τελικό σχεδιασμό του νέου της μεγάλου SUV, με ορισμένες από αυτές να έχουν πολύ επιθετικά στοιχεία και επιπλέον LED προβολείς.

Η ιαπωνική εταιρία αναφέρει ότι κατά την εξέλιξη του νέου Land Cruiser είχε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν να “κληρονομήσει” και να εξελίξει το πνεύμα της αξιοπιστίας, αντοχής και απόδοσης εκτός δρόμου, που έχει συνδεθεί με το Land Cruiser, ενώ ο δεύτερος ήταν να δημιουργήσει μια εμπειρία οδήγησης ικανή να αντιμετωπίσει κάθε τύπο δρόμου, και να γυρίσει ο οδηγός στην βάση του με ασφάλεια.

Το ιαπωνικό off-road μοντέλο διατηρεί την body-on-frame δομή του και βασίζεται στην TNGA-F πλατφόρμα της Toyota. Έχουν γίνει αρκετές τροποποιήσεις που καθιστούν το νέο πλαίσιο πιο ελαφρύ, όντας επίσης πιο άκαμπτο, με το συνολικό βάρος να έχει μειωθεί κατά 200 κιλά. Επιπλέον, το κέντρο βάρους έχει μετακινηθεί πιο χαμηλά στο έδαφος και πιο κοντά στον χώρο των επιβατών για να επιτευχθεί ένα πιο χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ για τον ίδιο λόγο η Toyota τοποθετεί οροφή από αλουμίνιο.

Το μήκος του αγγίζει τα 4.965 χλστ., το πλάτος τα 1.990 χλστ. και το ύψος τα 1.945 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.850 χλστ. και η απόσταση από το έδαφος στα 230 χλστ. Η γωνία προσέγγισης είναι στις 32 μοίρες και η γωνία διαφυγής 24 μοίρες. Μηχανικά, το νέο Land Cruiser αφήνει στο παρελθόν τον 5,7-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα και στην θέση του συναντάμε έναν 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης, ενώ υπάρχει και ένας πετρελαίου.

Ο πρώτος προέρχεται από το Lexus LS 500, και αποδίδει 420 άλογα με 650 Nm ροπής, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτ. Ο δεύτερος είναι 3,3-λίτρων turbodiesel και αποδίδει 309 ίππων με 700 Nm ροπής, ενώ και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω τριών διαφορικών. Η Toyota δεν αναφέρει στοιχεία κατανάλωσης, αλλά τονίζει ότι χάρη στη νέα πλατφόρμα, το μικρότερο βάρος και τους πιο αποδοτικούς κινητήρες, το νέο Land Cruiser έχει μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 10%, σε σύγκριση με το παλιό.