Επίσημο: Audi Skysphere Concept

Σχετικά άρθρα

Το φουτουριστικό Skysphere Concept παρουσίασε σήμερα η Audi, με το ντεμπούτο του να γίνεται στο περιθώριο του Pebble Beach που θα διεξαχθεί στο Μοντερέι της Καλιφόρνια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το πρωτότυπο είναι ένα αυτόνομο διθέσιο ηλεκτρικό roadster που αντλεί έμπνευση από το Horch roadster του 1937. Με το πάτημα ενός κουμπιού έχει την δυνατότητα να αλλάζει το μεταξόνιό του εν κινήσει, μετατρέποντας το από ένα μακρύ επιβλητικό grand tourer σε ένα ευκίνητο roadster. Το μήκος του μεταξονίου μπορεί να αυξομειωθεί έως και 25 εκατοστά, με το μήκος του αυτοκινήτου να κυμαίνεται μεταξύ 4,94 και 5,19 μέτρων. Το ύψος του ανέρχεται σε μόλις 1,23 μέτρα, ενώ το πλάτος του φτάνει τα 2 μέτρα.

Το πρωτότυπο διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και όταν ενεργοποιείται η αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι και τα πεντάλ υποχωρούν κάτω από το ταμπλό για να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο για τους δύο επιβάτες του.

Σχεδιαστικά υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση, με πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενη γρίλια και φωτιζόμενο λογότυπο. Η αερανάρτησή του χρησιμοποιεί το GPS για να ρυθμιστεί κατάλληλα ώστε να προσφέρει μια άνετη και ομαλή οδήγηση.

Φέρει αεροδυναμικές ζάντες διαστάσεων 23″ και κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, απόδοσης 632 ίππων με 750 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.800 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 80 kWh που του προσφέρει αυτονομία 500 χλμ στον κύκλο WLTP.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...
Autoblog.gr