Πριν μια εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι η Scuderia Ferrari θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση του power unit της SF21 αργότερα τη τρέχουσα σεζόν, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό θα γίνει στον εντός έδρας αγώνα, στην πίστα της Monza, με το ιταλικό GP να είναι προγραμματισμένο για τις 10 – 12 Σεπτεμβρίου.

Παρότι υπάρχει ο περιορισμός από τους κανονισμούς για τους κατασκευαστές κινητήρων να φέρουν μόνο μια αναβάθμιση του κινητήρα σε σχέση με πέρυσι, η Ferrari μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει ακόμα όλες τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει για το 2021.

Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές κινητήρων έφεραν τις αναβαθμίσεις τους στην αρχή του έτους, και έτσι οι κινητήρες τους πρέπει να τηρούν τις ίδιες προδιαγραφές καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν. Η Ferrari αντ ‘αυτού χρησιμοποιεί -μέχρι σήμερα- ορισμένα στοιχεία που είχε ο κινητήρας του 2020.

Έχοντας χρησιμοποιήσει μόνο μερικά αναβαθμισμένα μέρη στον πολύ βελτιωμένο κινητήρα του 2021, επιτρέπεται στην ιταλική ομάδα να εισαγάγει νέα στοιχεία, όταν φέρει την τελική έκδοση του power unit της. Η Ferrari αναφέρει ότι κατάφερε να κάνει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να αποδώσει επιπλέον 10 ίππους, βελτιστοποιώντας τον θάλαμο καύσης, ενώ αναβαθμισμένο θα είναι και το υβριδικό σύστημα του συνόλου.

Η Shell, προμηθευτής καυσίμου της Ferrari, θα φέρει νέο καύσιμο και νέο λιπαντικό, με τις συγκεκριμένες βελτιώσεις να διασφαλίζουν ότι το μονοθέσιο της Ferrari θα έχει ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση.