Το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου, 14 του μηνός, στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγo, πήρε φωτιά ένα Volkswagen ID.3. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα έβαλε το 3ο χρονο παιδί της μέσα στο αυτοκίνητο και η φωτιά ξέσπασε μόλις αποσύνδεσε το αυτοκίνητο από έναν δημόσιο φορτιστή.

Όπως είπε η γυναίκα, με το που αποσύνδεσε τον φορτιστή από το βύσμα, άκουσε μια έκρηξη και αμέσως είδε καπνό. Η γυναίκα αμέσως έβγαλε το παιδί της από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε από αυτό, καλώντας την πυροσβεστική. Ωστόσο η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε 10-20 δευτερόλεπτα και μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική το αυτοκίνητο είχε ήδη καεί ολοσχερώς.

Από την φωτιά υπέστη ζημιές και ένα Nissan Leaf 1ης γενιάς που βρισκόταν παρκαρισμένο πίσω από το Volkswagen ID.3. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Το αυτοκίνητο βρισκόταν στη φόρτιση όλο το βράδυ.

Να σημειωθεί πως το ID.3 φορά μπαταρίες της LG Energy Solution, με χιλιάδες Chevrolet Bolt EV και Hyundai Kona Electric να ανακαλούνται λόγω προβληματικών μπαταριών της LG Energy Solution. Το αν ευθύνονται ή όχι οι μπαταρίες στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι κάτι που θα φανεί από την έρευνα που ανακοίνωσε πως θα διεξάγει για το περιστατικό η Volkswagen.

Σύμφωνα με την VW, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα προβεί σε ανακοινώσεις για την αιτία της πυρκαγιάς.