Στις αρχές του καλοκαιριού, η Kia παρουσίασε στην αγορά της Νοτίου Κορέας τη νέα γενιά του Sportage, αλλά σήμερα η εταιρία έδωσε τα σκίτσα της έκδοσης του μοντέλου, που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ειδικά για την Ευρώπη. Σύμφωνα με την Kia, αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Sportage, όπου αυτό θα είναι διαφορετικό στην ήπειρο μας, σε σχέση με το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια έκδοση του έχει σημαντικά αυξημένο μέγεθος, με το μήκος να αγγίζει τα 4.660 χλστ., το πλάτος τα 1.865 χλστ. και το ύψος τα 1.660 χλστ., με το μεταξόνιο να ανέρχεται σε 2.755 χλστ.. Η Kia, όμως, αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή έκδοση διαδέχεται πνευματικά την τέταρτη -τρέχουσα- γενιά του μοντέλου, η οποία έχει μήκος 4.480 χλστ., πλάτος 1.855 χλστ., και ύψος 1.645 χλστ., ενώ το μεταξόνιο να ανέρχεται σε 2.670 χλστ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σκίτσα του σχεδιασμού της ευρωπαϊκής έκδοσης που έδωσε σήμερα η Kia, το νέο Sportage δεν φαίνεται να διαφέρει σημαντικά με την παγκόσμια έκδοση του, καθώς φαίνεται να διαθέτει έναν τολμηρό και περίπλοκο σχεδιασμό στο μπροστινό μέρος, που συνδυάζεται με ένα μυώδες πίσω μέρος, για να δημιουργηθεί μια ισχυρή και ξεχωριστή παρουσία στο δρόμο

Τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Sportage για την ευρωπαϊκή αγορά θα γίνουν ψηφιακά, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, ώρα Ελλάδας.