Hamilton: Η F1 έκανε μια κακή επιλογή στο Spa, αλλά “μιλάνε τα λεφτά”

Σχετικά άρθρα

Το φετινό Βελγικό GP θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Formula 1, καθώς -πρακτικά- χωρίς αγώνα υπήρχε κατάταξη και οι οδηγοί βαθμολογήθηκαν, έστω και με τους μισούς βαθμούς.

Μετά από τέσσερις ώρες αναμονής και όταν δόθηκε οριστικά το τέλος του GP στην πίστα του Spa, ο Lewis Hamilton σε συνέντευξη του είπε ότι όλα όσα συνέβησαν σήμερα, ήταν εξαιτίας των χρημάτων και των συμβολαίων.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες και κάθισε μέχρι τέλους, θα πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το χρήμα μιλάει. Πραγματικά αυτό συνέβη, κάναμε δύο γύρους απλά για να υπάρξει τυπικά αγώνας, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με τα λεφτά, να πληρωθούν όλοι κανονικά και να τηρηθούν τα συμβόλαια κανονικά. Όμως, νομίζω πως θα έπρεπε και οι θεατές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Δυστυχώς, δεν είδαν αυτό για το οποίο πλήρωσαν.

Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να κάνουμε τον αγώνα αύριο. Αγαπώ αυτήν την πίστα πολύ. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε κανονικά. Αυτό δεν ήταν αγώνας.

Νομίζω πως σήμερα το σπορ πήρε μία λάθος απόφαση. Φυσικά και θα θέλαμε να αγωνιστούμε. Όμως για να θεωρηθεί επισήμως αγώνας, πρέπει να ολοκληρωθούν δύο γύροι. Ανάμεσα στην πρώτη διακοπή και την δεύτερη προσπάθειά μας, έβρεχε συνεχώς. Μας έστειλαν εκεί έξω για ένα και μόνο λόγο. Γι’ αυτό και νιώθω τόσο άσχημα για τους θεατές.

Δεν μπορούσες να δεις πέντε μέτρα μπροστά. Το προπορευόμενο μονοθέσιο εξαφανιζόταν μέσα στο σπρέι του νερού. Στην ευθεία ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να δεις το φως που αναβοσβήνει, δεν μπορούσες να πας τέρμα γκάζι. Είναι κρίμα γιατί φυσικά όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε κι αν δεν έβρεχε τόσο, θα μπορούσαμε να έχουμε έναν εξαιρετικό αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...