Πριν το δραματικό και αμφιλεγόμενο φινάλε της φετινής σεζόν στην F1, ζήσαμε λίγους μήνες νωρίτερα ένα μεγάλο φιάσκο. Ο λόγος για το Βελγικό GP, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Formula 1, καθώς -πρακτικά- χωρίς αγώνα υπήρχε κατάταξη και οι οδηγοί βαθμολογήθηκαν, έστω και με τους μισούς βαθμούς.

1

Όλα αυτά έγιναν εξαιτίας της έντονης και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης στην πίστα του Spa, με το τέλος να έρχεται μετά από τέσσερις ώρες αναμονής. Ο Lewis Hamilton σε συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι όλα όσα συνέβησαν εξαιτίας των χρημάτων και των συμβολαίων, ενώ ο Vettel χαρακτήρισε αστείους τους βαθμούς που κατέκτησε.

Τώρα, η F1 δέχεται έντονη κριτική για τον χειρισμό της στο Βελγικό Grand Prix, και πιο συγκεκριμένα για την πρόταση της στους 70.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες και στο γρασίδι της πίστας του Spa-Francorchamps. Οι τελευταίοι περίμεναν μέσα στη βροχή για λίγη αγωνιστική δράση, αλλά μάταια.

2

Οι διοργανωτές είχαν δηλώσει τότε ότι εξετάζουν τις επιλογές του για να ανταμείψουν τους θεατές για την χαμένη Κυριακή τους. Η λογική θα έλεγε να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων για όσους βρέθηκαν στην πίστα, αλλά η ιδέα των διοργανωτών είναι πολύ χειρότερη. Πιο συγκεκριμένα, στα 70.000 άτομα που αγόρασαν εισιτήριο για τον αγώνα, οι διοργανωτές προσφέρουν την ευκαιρία να κερδίσουν -μέσω κλήρωσης- 170 εισιτήρια για τον αγώνα του 2022.

Καλά κατάλαβες, από τους 70.000 ανθρώπους που πλήρωσαν για να δουν έναν αγώνα F1, μόλις οι 170 θα δουν πραγματικά έναν. Θα δοθούν συνολικά 170 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 20 VIP, τα 50 Gold, και τα 100 Silver. Αυτά μπορούν να εξαργυρωθούν μόνο την Κυριακή ή ολόκληρο το Σαββατοκύριακο του Grand Prix. H τιμή του Gold εισιτηρίου για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς ξεκινά από τα €515 και του Silver ξεκινά από τα €335.

3

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την είσοδο στην κλήρωση, στους δυσαρεστημένους κατόχους εισιτηρίων θα προσφερθεί επίσης ένα πάσο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο F1 TV, την επίσημη εφαρμογή του αθλήματος για να παρακολουθούν τους αγώνες. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια “αποκλειστική εκδήλωση” ενόψει του αγώνα της επόμενης χρονιάς. Τέλος, οι κάτοχοι εισιτηρίων θα έχουν διορία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να διεκδικήσουν την προσφορά.