Αυτό είναι το Subaru Solterra

Σχετικά άρθρα

Η Subaru έδωσε μερικές φωτογραφίες του Solterra, του ηλεκτρικού SUV που αναπτύσσεται από κοινού με την Toyota. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru που αναπτύχθηκε από κοινού με την αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA της Toyota.

Το όνομα “Solterra” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις “Sol” και “Terra”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον Ήλιο και τη Γη. Η Subaru αναφέρει πως έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα:

Προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της, μαζί με τους πελάτες μας, και για να συμβολίσουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV Subaru και πάει παντού, σε ένα εξ’ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα.

Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της Subaru, δηλαδή των XV, Forester, Outback και Ascent και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας περίπου στα μέσα του 2022.

Το αυτοκίνητο θα αποδίδει τουλάχιστον 280 άλογα, θα είναι τετρακίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, με την μπαταρία του να του προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Τόσο το Solterra, όσο και το Toyota bZ4X φέρουν τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και ηλεκτροκινητήρες της Toyota.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Η Kia teasάρει το νέο K4, αντικαθιστά το Forte

H Kia έδωσε σήμερα τρεις teaser φωτογραφίες της νέας γενιάς του K4, που προσφέρουν μια ιδέα για το σχεδιασμό του μεσαίου κορεάτικου sedan. Αυτό...
Autoblog.gr