Επίσημο: Το νέο Kia Sportage για την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

H Kia παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του Sportage που θα πωλείται στην αγορά της Ευρώπης. Το μοντέλο είναι διαφορετικό από αυτό που θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο, μιας και η παγκόσμια έκδοση του έχει σημαντικά αυξημένο μέγεθος, με το μήκος να αγγίζει τα 4.660 χλστ., το πλάτος τα 1.865 χλστ. και το ύψος τα 1.660 χλστ., με το μεταξόνιο να ανέρχεται σε 2.755 χλστ.

Η ευρωπαϊκή έκδοση έχει μήκος 4.515 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., και ύψος 1.645 χλστ., ενώ το μεταξόνιο να ανέρχεται σε 2.680 χλστ. Στην έκδοση GT Line συναντάμε διαφορετικούς προφυλακτήρες και διαφορετική γρίλια, όπως επίσης και νέου σχεδιασμού ζάντες.

Το νέο Sportage υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United της κορεατικής εταιρίας, η οποία αρχικά έκανε το ντεμπούτο της με το EV6. Φέρει έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, με την μάσκα πλέον να ονομάζεται Digital Tiger Face (από Tiger Nose). Αυτή εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος, οι μυώδεις γραμμές των ώμων συγκλίνουν ομαλά ώστε να συναντήσουν τα λεπτά LED φώτα, που πλαισιώνουν το νέο λογότυπο της Kia.

Εξοπλίζεται με LED Matrix φωτιστικά σώματα, μαύρη οροφή, δίχρωμες ζάντες και στο εσωτερικό συναντάμε 12,3″ ψηφιακό πίνακα οργάνων, τριάκτινο τιμόνι, 12,3″ οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και περιστρεφόμενο διακόπτη επιλογής σχέσεων ταχυτήτων, όταν το μοντέλο εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν ακόμη δίχρωμες επενδύσεις, μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Το εσωτερικό είναι πιο πολυτελές από αυτό της προηγούμενης γενιάς, με καλύτερης ποιότητας υλικά, προσφέροντας περισσότερους χώρους στους επιβάτες και διαθέτει “τρισδιάστατους αεραγωγούς, φυσικά κουμπιά, όπως και επιλογέα για το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 591 λίτρα, ενώ αυξάνεται στα 1.780 μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (40:20:40).

Το νέο Sportage εξοπλίζεται με νέο Terrain Mode που προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου ανάλογα με το αν κινείται σε χιόνι, λάσπη και άμμο, με το Drive Mode να έχει 4 ρυθμίσεις (Comfort, Eco, Sport και Smart). Επιπλέον υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος ανάρτησης (ECS), με τα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα να διαθέτουν επίσης την τεχνολογία E-Handling.

Σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας, το νέο Sportage εφοδιάζεται με Forward Collision-Avoidance Assist, Highway Driving Assist, Intelligent Speed ​​Limit Assist, Smart Cruise Control που βασίζεται στο σύστημα πλοήγησης, Remote Smart Parking Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist και Blind-Spot View Monitor.

Μηχανικά προσφέρεται κινητήρες βενζίνης πετρελαίου, ενώ υπάρχει ένα plug-in υβριδικό και ένα υβριδικό σύνολο. Πρόκειται για τον ήπιο υβριδικό 1.600άρη T-GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 150 και 180 ίππων, αλλά και τον 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 115 και 136 ίππων.

O 1.600άρης T-GDI μπορεί να συνδυαστεί τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Ο diesel κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα “έξυπνο” 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Η plug-in υβριδική έκδοση συνδυάζει τον 1.600άρη T-GDI κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα 91 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13,8 kWh. Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 265 άλογα. Η υβριδική έκδοση αποδίδει 230 άλογα και χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.600άρη T-GDI κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 1,49 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...