Πόσα άλογα αποδίδει σήμερα μια BMW M3 (Ε46) του 2001 και με 278.000 χλμ.;

Σχετικά άρθρα

Η γενιά E46 της BMW Σειράς 3, έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών της αυτοκίνησης, καθώς θεωρείται ότι είναι μία από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της εταιρείας, τόσο σχεδιαστικά όσο μηχανολογικά.

Ειδικά η έκδοση M3, η οποία είναι και η τελευταία που χρησιμοποίησε τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ισορροπημένα σπορ αυτοκίνητα.

Πριν δυο χρόνια, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που θα δεις στο παραπάνω video, πλήρωσε 3.000 δολάρια για να αποκτήσει την M3 (Ε46), και σκέφτηκε ότι ήταν ώρα να την βάλει πάνω στο δυναμόμετρο, ώστε να ικανοποιήσει την περιέργεια του και να μάθει αν μετά από 20 χρόνια και 278.500 χλμ θα υπήρχε σημαντική απώλεια ισχύος.

Το αποτέλεσμα; Μετάνιωσε την ώρα και την στιγμή, καθώς στην τρίτη μέτρηση βγήκε πολύς καπνός από τις εξατμίσεις του αυτοκινήτου, αφού ο κινητήρας πρακτικά παρέδωσε “πνεύμα”. Στην δεύτερη μέτρηση, όμως, το δυναμόμετρο έδειξε ότι ο κινητήρας αποδίδει 290 άλογα στις 7.500 σ.α.λ. Να θυμίσω, ο 3,2-λίτρων εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, που βρίσκεται κάτω από το καπό, απέδιδε -όταν ήταν καινούριος- 343 άλογα στις 7.900 σ.α.λ. και 365 Nm ροπής στις 4.900 σ.α.λ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...