Η Mercedes σταμάτησε να αναπτύσσει νέα plug-in υβριδικά συστήματα

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes έκανε γνωστό πως έχει σταματήσει να αναπτύσσει νέα plug-in υβριδικά συστήματα, αφού από το 2025 και μετά, όλα τα νέα αυτοκίνητά της γερμανικής εταιρίας θα βασίζονται σε 3 νέες αρθρωτές πλατφόρμες, πάνω στις οποίες θα βασίζονται αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται για τις MB.EA, AMG.EA και VAN.EA, με την εταιρία να κατασκευάζει στην πρώτη όλα τα μεσαία και μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα της, ενώ στην δεύτερη θα κατασκευάζονται όλα τα AMG μοντέλα. Η τρίτη πλατφόρμα θα χρησιμοποιείται από τα ηλεκτρικά φορτηγά, βαν και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα.

Διάβασε ακόμη

Η Mercedes θα καταργήσει περίπου το 50% των παραλλαγών των κινητήρων της λόγω Euro 7

Επιπλέον έως το 2030 θα καταργήσει τους περισσότερους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που διαθέτει. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να καταργηθούν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της.

Η εταιρία θέλει έως το 2039 ο στόλος των νέων αυτοκινήτων της να είναι ουδέτερος από άνθρακα, ενώ μέχρι το 2030 αναμένει τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές παγκόσμιες πωλήσεις της ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr