GP Ιταλίας 2021, Sprint αγώνας: Ο Bottas νικητής, ο Verstappen στην pole

Σχετικά άρθρα

Εκκινώντας από την πρώτη θέση, ο Valtteri Bottas κατάφερε να κερδίσει τον sprint αγώνα στο Ιταλικό Grand Prix, κρατώντας πίσω του τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός, όμως, θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα από την pole position, εξαιτίας της ποινής που έχει ο Bottas για την αλλαγή μερών του power unit της Mercedes, που τον ρίχνει στο πίσω μέρος του grid για την Κυριακή. Ο Φιλανδός ήταν άψογος στους 18 γύρους και τα 100 χλμ., και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο.

Ο Daniel Ricciardo τερμάτισε τρίτος, στο καλύτερο του αποτέλεσμα με την McLaren, ενώ πίσω του ήταν ο Lando Norris, με τον Lewis Hamilton να τερματίζει πέμπτος, παρότι ξεκινούσε από την δεύτερη θέση, καθώς έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση. Ο Αυστραλός εκκινούσε από την 4η θέση, αλλά προσπέρασε τον teammate του στην εκκίνηση, ενώ λίγο πιο πίσω ο Pierre Gasly ακούμπησε ελαφρά το πίσω μέρος του μονοθέσιο του Ricciardo στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου.

Αυτή η επαφή είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η εμπρός αεροτομή του, και να πέσει με αρκετά χλμ/ώρα στα προστατευτικά στην εξωτερική πλευρά της Curva Grande. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά όχι προτού έρθουν σε επαφή ο Yuki Tsunoda και ο Robert Kubica, με τον δεύτερο να χάνει τον έλεγχο του μονοθέσιο του.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα μέχρι τον 4ο γύρο, με τον Bottas να κάνει άριστη επανεκκίνηση και να βρίσκεται 1,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον Verstappen στο τέλος του γύρου. Έκτοτε, ο Ολλανδός δεν απειλήθηκε, κρατώντας πίσω του τους Ricciardo, Norris και Hamilton. Με την εγκατάλειψη του Gasly, οι Charles Leclerc και Carlos Sainz ανέβηκαν μια θέση, με τους δύο οδηγούς της Ferrari να τερματίζουν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Πιο πίσω, στην όγδοη θέση τερμάτισε η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi και στον 5ο γύρο ο Lance Stroll είχε ανέβει στην 9η θέση μετά την εκκίνηση, έχοντας περάσει τη δεύτερη Red Bull του Sergio Perez στη στροφή 1. Ωστόσο, στον 9ο γύρο, ο Perez -μετά από επίθεση- προσπέρασε τον Καναδό στη 1η στροφή, αλλά είχε βγει εκτός ορίων της πίστας, και πήρε εντολή να επιστρέψει τη θέση. Ο Μεξικανός, όμως, προσπέρασε τον Stroll ξανά στο ίδιο σημείο, έναν γύρο αργότερα.

Ο Hamilton ήταν κολλημένος καθ’όλη τη διάρκεια του sprint αγώνα πίσω από τον Norris, και δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να περάσει τη McLaren. Ομοίως, ο Verstappen δεν έκανε καμία κίνηση προς τον Bottas, γνωρίζοντας ότι ο Φιλανδός θα έχει ποινή για το Grand Prix της Κυριακής. Έτσι, ο Bottas πήρε τους τρεις βαθμούς της πρώτης θέσης, ο Verstappen τους δύο βαθμούς και ο Ricciardo τον έναν.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Valtteri Bottas Mercedes 27:54.078
2 Max Verstappen Red Bull Honda +2,325 δευτ.
3 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes +14,534 δευτ.
4 Lando Norris McLaren Mercedes +18,835 δευτ.
5 Lewis Hamilton Mercedes +20,011 δευτ.
6 Charles Leclerc Ferrari +23,442 δευτ.
7 Carlos Sainz Ferrari +27,952 δευτ.
8 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +31,089 δευτ.
9 Sergio Perez Red Bull Honda +31,680 δευτ.
10 Lance Stroll Aston Martin Mercedes +38,671 δευτ.
11 Fernando Alonso Alpine Renault +39,795 δευτ.
12 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes +41,177 δευτ.
13 Esteban Ocon Alpine Renault +43,373 δευτ.
14 Nicholas Latifi Williams Mercedes +45,977 δευτ.
15 George Russell Williams Mercedes +46,821 δευτ.
16 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda +49,977 δευτ.
17 Nikita Mazepin Haas Ferrari +62,599 δευτ.
18 Robert Kubica Alfa Romeo Ferrari +65,096 δευτ.
19 Mick Schumacher Haas Ferrari +66,154 δευτ.
NC Pierre Gasly AlphaTauri Honda Εγκατέλειψε

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...