Ακόμα μια καθυστέρηση για την Mercedes-AMG One

Σχετικά άρθρα

Ήταν Σεπτέμβριο του 2017, όταν η Mercedes-AMG παρουσίασε το Project One, το οποίο ένα χρόνο αργότερα έχασε τη λέξη Project από το όνομα του, με την έκδοση παραγωγής του να ονομάζεται Mercedes-AMG One. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά και οι πελάτες της γερμανικής εταιρίας δεν έχουν παραλάβει το αυτοκίνητο τους.

Κατά την παρουσίαση του γερμανικό hypercar στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2017, οι ιθύνοντες της Mercedes-AMG είχαν κάνει γνωστό ότι η παραγωγή του One ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο 2019, ώστε όλα τα αυτοκίνητα να είχαν παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους το αργότερο έως τα τέλη του 2020. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει γίνει, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει καν οι πρώτες παραδόσεις.

Το Mercedes-AMG One θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 275 αυτοκινήτων (όλα αριστεροτίμονα), με την τιμή του να ανέρχεται στα €2.275.0000 (χωρίς φόρους), όντας από την αρχή sold out, αλλά κατά την διάρκεια της εξέλιξης του -η οποία έχει γίνει εξ’ολοκλήρου από την AMG- οι μηχανικοί συνάντησαν αρκετές τεχνικές δυσκολίες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους μηχανικούς της Mercedes ήταν να καταφέρουν να κάνουν τον αγωνιστικό κινητήρα του μονοθεσίου της στη Formula 1 να είναι κατάλληλος να τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής, και πιο συγκεκριμένα να σταθεροποιηθεί το ρελαντί του κινητήρα στις 1.200 σ.α.λ., καθώς ο κινητήρας στα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας έχουν ρελαντί στις 5.000 σ.α.λ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την Γερμανία, η AMG δεν θα ξεκινήσει την παράδοση των αυτοκινήτων πριν τα μέσα του 2022, επειδή υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα στο hardware που πρέπει να επιλυθούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μηχανικός αντιπροσωπείας κατέστρεψε μια Porsche 911, μια Giulia Quadrifoglio και μια GLE

Ο ιδιοκτήτης αυτής της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio την πήγε σε μια αντιπροσωπεία προκειμένου να γίνουν ορισμένες μικρές επισκευές στο συνεργείο, αλλά ένας μηχανικός...

EuroNCAP: 8 νέα πεντάστερα μοντέλα, τετράστερα τα Hyundai Kona, Honda ZR-V και VinFast VF8

O EuroNCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών του, τα οποία έγιναν με τα νέα αυστηρότερα...

Η Mercedes ανακαλεί 195 GLC στην Ελλάδα

H Mercedes-Benz προχωρά στην ανάκληση 195 GLC παραγωγής ετών 2022 έως 2023 επειδή σε αυτά διαπιστώθηκε ότι η διάταξη ρυμούλκησης στον μπροστινό εγκάρσιο φορέα...