Τον Απρίλιο του 2019 η Nissan παρουσίασε στην Κίνα τη νέα γενιά του Sylphy, το οποίο -σύμφωνα με την εταιρία- είναι κορυφαίο σε πωλήσεις sedan στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Σήμερα, η Nissan έκανε γνωστό ότι ξεκινά σύντομα το λανσάρισμα του Sylphy εξοπλισμένο με την τεχνολογία e-Power, όντας το πρώτο μοντέλο με αυτήν που προορίζεται για την κινεζική αγορά.

Με το e-Power, ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα. Χάρη στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχουν οι απώλειες στην μετάδοση όπως με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή το παραδοσιακό υβριδικό σύστημα, ενώ υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης.

Η άμεση απόκριση, όπως σε ένα EV, προσφέρει υψηλή ροπή και καλύτερου επιπέδου επιτάχυνση σε διαφορετικές ταχύτητες, κάνοντας την προσπέραση ευκολότερη, ενώ εξαλείφει την ανάγκη της φόρτισης. Η Nissan δεν ανακοινώνει τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Sylphy e-Power, παρά μόνο αναφέρει ότι έχει 300 Nm ροπής και κατανάλωση καυσίμου στα 3,9 λίτρα/100 χλμ..

Μετά το Sylphy e-Power, η Nissan θέλει να έχει έξι μοντέλα με τεχνολογία e-Power στην Κίνα έως το 2025. Όμως, και στην Ευρώπη, η Nissan αναπτύσσει το πλάνο προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητης γκάμας από το 2023, με το λανσάρισμα τόσο του αμιγώς ηλεκτρικού Ariya όσο και του Qashqai e-Power, να αποτελούν τα πρώτα μοντέλα.