Η Rolls-Royce teasάρει το Spectre, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο

Σχετικά άρθρα

H Rolls-Royce έδωσε σήμερα τις πρώτες teaser φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η μελέτη πάνω στην ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 2011 για την βρετανική εταιρία, όταν παρουσίασε το 102EX concept, ένα πειραματικό πρωτότυπο που βασιζόταν στην Phantom και διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 390 ίππων. Αυτό διέθετε μια μπαταρία 71 kWh, που χάριζε στο πρωτότυπο αυτονομία 200 χλμ.

Ακολούθησε το 2016, το 103EX, ένα δεύτερο ηλεκτρικό concept, χωρίς να γίνονται γνωστά περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά αυτό ήταν που σηματοδότησε την μεταστροφή της βρετανικής εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση. Σήμερα, η Rolls-Royce έδειξε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο ονομάζεται Spectre.

Κρίνοντας τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο φαίνεται να φέρει το σουλούπι της Wraith, αλλά η Rolls-Royce κάνει γνωστό ότι το Spectre πατάει σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, και δεν θα έχει καμία συγγένεια με το παρελθόν. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι η ίδια με αυτήν που φέρουν οι νέες Ghost και Phantom, και ονομάζεται Architecture of Luxury.

Η Rolls-Royce αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του Spectre, τα πρωτότυπα του οποίου θα καλύψουν 2,5 εκατ. χλμ. -τα περισσότερα από κάθε άλλο μοντέλο της RR- που προσομοιώνουν πάνω από 400 χρόνια χρήσης για ένα μοντέλο της Rolls-Royce.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...