Η Tesla ζητά από τη Γερμανία απαλλαγή από τους κανόνες κατά της Covid-19 για να φιλοξενήσει 9.000 άτομα στο Giga-Fest του Βερολίνου

Σχετικά άρθρα

Στις 12 Νοεμβρίου του 2019, η Tesla ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου Gigafactory της στη Γερμανία, περίπου 35 χλμ. έξω από το Βερολίνο. Η ανέγερση του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, και έκτοτε η αμερικάνικη εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα με τη γερμανική γραφειοκρατία, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του εργοστασίου.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων στο Gigafactory Berlin θα ξεκινούσε από την 1η Ιουλίου του 2021, αλλά τελευταίες πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία θα πάρει παράταση περίπου έξι μήνες.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Tesla ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση απαλλαγή από τους κανονισμούς ενάντια στην Covid-19 για τις μαζικές συγκεντρώσεις, ώστε να φιλοξενήσει περίπου 9.000 άτομα και να παρουσιάσει τα σχέδιά της για το εν λόγω εργοστάσιο, στο οποίο επενδύθηκαν €5,8 δισεκατομμύρια. Οι ισχύοντες κανόνες της Γερμανίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας περιορίζουν τέτοιες συγκεντρώσεις σε 5.000 άτομα.

Το επονομαζόμενο Giga-Fest είναι μια εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου, με τον Elon Musk να δηλώνει και αυτός παρόν. Σύμφωνα με τον τελευταίο, δεν θα αργήσει η τελική έγκριση των γερμανικών αρχών για τη λειτουργία του εργοστασίου, με τον Musk να φιλοδοξεί πώς τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής του γερμανικού εργοστασίου μέσα στον Οκτώβριο, τα οποία θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι τα διαθέσιμα έγγραφα υποδηλώνουν ότι η αίτηση θα εγκριθεί. Για να γίνει αυτό, η Tesla θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα προκαλέσει ζημιά στη γη ή δεν θα απελευθερώσει τοξικές ουσίες στα υπόγεια ύδατα, τα βασικά αίτια της πολύμηνης καθυστέρησης της λειτουργίας του Tesla GigaFactory.

Διάβασε ακόμα

Η Γερμανία θα δώσει επιδοτήσεις 1,14 δισ. ευρώ στη Tesla για το εργοστάσιο της στο Βερολίνο

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...