Η Γερμανία θα δώσει επιδοτήσεις 1,14 δισ. ευρώ στην Tesla, λόγω της κατασκευής του εργοστασίου της λίγο έξω από το Βερολίνο. Η Tesla θα λάβει από την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε επιδοτήσεις, ενώ το περιφερειακό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, εκεί όπου κατασκευάζει η αμερικάνικη εταιρία το πρώτο Gigafactory της στην Ευρώπη, θα συνεισφέρει λιγότερο από το 10% στις επιδοτήσεων.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας έκανε γνωστό πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στα τέλη του έτους, με την Tesla να σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ. ευρώ στο εργοστάσιό της.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε το εργοστάσιο να κατασκευάζει το Model Y ήδη από τον Ιούλιο, αλλά νομικές προκλήσεις, γραφειοκρατεία και καθυστερήσεις σε αδειοδοτήσεις έχουν οδηγήσει στην καθυστέρηση των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή του από τον επόμενο μήνα. Στο εργοστάσιο θα απασχολούνται 12.000 άνθρωποι που θα κατασκευάζουν 500.000 αυτοκίνητα ετησίως.