Η Red Bull Racing ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τουρκικό GP, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, τα δύο μονοθέσια της θα φέρουν ένα ιδιαίτερο livery, ενώ τα δύο μονοθέσια της AlphaTauri θα φέρουν ένα μοναδικό μήνυμα στην πίσω πτέρυγα τους.

Ο λόγος που το κάνει αυτό η ομάδα στο Τουρκικό GP είναι ότι η ημερομηνία, Κυριακή 10 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το φετινό Ιαπωνικό GP στη Suzuka, με την Honda να ήταν χορηγός τίτλου του αγώνα, στην τελευταία χρονιά της στη Formula 1.

Δυστυχώς, όμως, λόγω των περιορισμών της Covid-19, ο αγώνας ακυρώθηκε. Ο χρωματισμός στα μονοθέσια της Red Bull είναι μια χειρονομία ευχαριστίας και εκτίμησης για τους Ιάπωνες οπαδούς που ήλπιζαν να δουν τη Honda να αγωνίζεται για τελευταία φορά στην ιαπωνική πίστα.

Το livery της Red Bull Racing αποτελείται κυρίως από λευκό χρώμα, εμπνευσμένο από το μονοθέσιο Honda RA 272, με το οποίο ο Αμερικανός οδηγός Richie Ginther εξασφάλισε την παρθενική νίκη της εταιρείας στη Formula 1 στο Μεξικάνικο Grand Prix του 1965. Τέλος, η πίσω πτέρυγα στα μονοθέσια της AlphaTauri θα περιλαμβάνει το μήνυμα μιας λέξης ありがとう(arigato), που σημαίνει “ευχαριστώ”.