Τον περασμένο Μάρτιο η Skoda παρουσίασε στην Ινδία το Kushaq, το οποίο προστίθεται στα Rapid, Octavia, Superb, Karoq και Kodiaq, που διαθέτει η γκάμα της Skoda στην δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Το μοντέλο είναι το πρώτο που εξελίχθηκε ειδικά για την αγορά της Ινδίας και θα πωλείται αποκλειστικά εκεί.

Σήμερα η τσέχικη εταιρία έδωσε μια teaser φωτογραφία του δεύτερου μοντέλου της για την Ινδία, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον ερχόμενο χειμώνα. Το μοντέλο δανείστηκε το όνομά του από τα πρώτα ποδήλατα που κατασκευάστηκαν από τους ιδρυτές της Skoda στα τέλη του 1800, με τη νέα Slavia να φαίνεται ότι θα είναι ένα μεσαίο sedan μοντέλο.

Η Slavia θα βασίζεται στην MQB A0 IN πλατφόρμα του VW Group, και θα φέρει τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kushaq. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1.000άρη και 1.500άρη TSI, απόδοσης 115 και 150 ίππων αντίστοιχα. Και οι δύο θα μεταφέρουν την κίνηση στον εμπρός άξονα και συνδυάζονται -ανάλογα την έκδοση- με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το Kushaq και η Slavia κατασκευάζονται στην Ινδία, με τα οχήματα που βασίζονται στη φθηνότερη έκδοση της γνωστής πλατφόρμας του γερμανικού ομίλου δεν θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη.