Όσα videos και να δεις, πολύ δύσκολα χορταίνεις τον ήχο του νέου δημιουργήματος της εταιρίας του Gordon Murray, καθώς δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που μπορούν να έχουν περιοριστή στροφών πάνω από τις 10.000 σ.α.λ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 17-18 Οκτωβρίου, διεξήχθη η 78η συνάντηση των μελών του Goodwood (78th Members’ Meeting), και η Gordon Murray Automotive -παρότι συνεχίζει την ανάπτυξη του T.50, έτσι ώστε το νέο supercar να κυκλοφορήσει μέσα το επόμενο έτος- είχε πάει εκεί ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dario Franchitti, πρεσβευτής και οδηγός εξέλιξης του μοντέλου, οδήγησε στην πίστα του Goodwood το XP5, ήτοι το πέμπτο πειραματικό πρωτότυπο (experimental prototype), με τους τυχερούς παρευρισκόμενους να γίνονται μάρτυρες του αυτοκινήτου για πρώτη φορά.

Στο παρακάτω video θα δεις τον Franchitti μέσα από το αυτοκίνητο να κάνει μερικούς γύρους προθέρμανσης, για να μπορέσει να στροφάρει τον κινητήρα μέχρι τον κόφτη των 12.100 σ.α.λ., παράγοντας ένα εξωφρενικά απολαυστικό ουρλιαχτό, που θυμίζει τα μονοθέσια της F1 περασμένων δεκαετιών.

Ο 4,0-λίτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 663 άλογα στις 11.500 σ.α.λ., Η ροπή του κινητήρα φτάνει τα 467 Nm στις 9.000 σ.α.λ. Το 71% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις μόλις 2.500 σ.α.λ., κάτι που εξασφαλίζει την απαραίτητη “οδηγησιμότητα” του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση.

Η σχέση συμπίεσης είναι στο 14,0:1, οι δύο σειρές των κυλίνδρων σχηματίζουν γωνία 65 μοιρών, με τη διάμετρο των κυλίνδρων να είναι 81,5 χλστ. και η διαδρομή τους στα 63,8 χλστ. Ο κόφτης στροφών αγγίζει τις 12.100 σ.α.λ. κάτι που τον καθιστά τον κινητήρα με το υψηλότερο όριο περιστροφής που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.